top of page
Creatieve kapiteintjes (leerlingenraad)
creatieve kapiteintjes.JPG

Onze leerlingenraad werd in een nieuw jasje gestoken. We spreken vanaf dit jaar over ‘de creatieve kapiteintjes’. Deze naam werd gekozen door de kinderen zelf.  

We werken niet meer met vaste leerlingen, maar iedereen krijgt de kans om volgens zijn of haar talenten deel te nemen. Onder begeleiding van juf Sofie en juf Sarah worden er verschillende acties op poten gezet. Zo zal er vanaf nu een ‘sterrenwacht’ rondlopen op de speelplaats om de leerkrachten een handje te helpen. Deze groep kinderen gaven zich vrijwillig op om van de speelplaats een aangename plek te maken om te spelen en plezier te maken.  

 

Wij willen zowel kinderen van het kleuter als van het lager betrekken bij onze werking. Ongeveer 1 maal per maand werken de kinderen een nieuw projectje uit. Ze kunnen op die momenten zelf suggesties, ideeën en opbouwende kritiek geven over onze school. Kinderen kunnen vrijblijvend kiezen of ze aansluiten bij de creatieve kapiteintjes of niet. We gaan elke maand op zoek naar andere talenten. Bijvoorbeeld: talenknobbels, leidinggevenden, verantwoordelijke kinderen, doeners, creatieve denkers, mediavaardige leerlingen, … Voor elk wat wils! 

Pius X Destelbergen zet neen tegen pesten!
Logo Pius X.png

basisschool Pius X

bottom of page